Terugblik congres 2021


Terugblik NNvT congres 2021

Op vrijdag 26 maart vond 7de editie van het NNvT congres plaats. Deze keer volledig online vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus. De programmacommissie had ervoor gekozen om de opzet van het congres zoveel mogelijk hetzelfde te houden als de voorgaande edities. Het was wel even spannend hoe de dag online zou verlopen, maar we kijken terug op een zeer geslaagd congres! We mochten tijdens het online congres bijna 100 deelnemers verwelkomen!

De dag startte met een interactieve keynote van Prof. dr. Gera Nagelhout. Zij nam ons mee in een gedachte-experiment waarin de vraag ‘Wat kunnen we doen als er alleen nog mensen met een lagere sociaaleconomische positie roken?’ centraal stond.

Heeft u de keynote gemist en wilt u deze graag terugkijken? Dat kan via deze link!

De dag werd vervolgd door interessante presentaties tijdens parallelsessies. Hierin kwamen presentaties voorbij over onder andere de impact van de coronacrisis op rokers, stoppen met roken hulpverlening in de zorg, E-health ondersteuning bij stoppen met roken en tabaksontmoedingsbeleid. In de parallelsessies werd door de deelnemers aan het congres veelvuldig gebruik gemaakt van de chatfunctie, dit leverde interessante discussies op.

Na de middagpauze werd een sessie verzorgd door ZonMw en de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (GvRV). In deze sessie kregen onderzoekers handige tips over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun onderzoeksresultaten door de juiste mensen worden opgepikt en gebruikt. Op de website van ZonMw vind je een samenvatting van deze sessie en de presentaties hierover: Terugblik NNvT: Implementatie van onderzoek – ZonMw

Om een mogelijkheid tot interactie te bieden met andere deelnemers aan het congres, konden deelnemers zich tijdens de middagpauze en na afloop van het congres aansluiten bij verschillende chatrooms.

We willen alle sprekers bedanken voor hun bijdrage aan het congres en graag tot volgend jaar!

 

Het NNvT congres wordt mede mogelijk gemaakt door: